3d-skrivare

Vi flyttar! VÄr nya sida med faktabaserad optimism hittar du pÄ warpnews.se

🏠 3d-printade hus hjĂ€lper i kampen mot Coronaviruset

Det kinesiska byggföretaget WinSun ska 3d-printa 200 hus dÀr i första hand sjukhuspersonal ska kunna vila upp sig och bo temporÀrt.

🏠 3d-printade hus hjĂ€lper i kampen mot Coronaviruset

WinSun, ett kinesiskt byggföretag, ska 3d-printa 200 hus dÀr i första hand sjukhuspersonal ska kunna vila upp sig och bo temporÀrt.

Byggnaderna skrivs ut i betong och Ă„tervunnet material för att sedan transporteras till Hubei-provinsen dĂ€r Coronaviruset, eller Covid-19, först bröt ut och dĂ€r ocksĂ„ vĂ„rdinsatserna har varit som mest intensiva. Än sĂ„ lĂ€nge har 15 fĂ€rdiga hus levererats till Xianning Central Hospital i Hubei.

Foto: WinSun

Ett hus, som Àr tio kvadratmeter stort och 2,8 meter högt, tar ungefÀr tvÄ timmar att skriva ut och kostnaden Àr motsvarande 40000 kronor. WinSun menar att konstruktionen Àr lÀtt att flytta runt och ansluta till el.

Ursprungligen var husen avsedda att anvÀndas av turister som ett enkelt mobilt boende och dÀrför Àr de byggda för att rymma tvÄ sÀngar, toalett och dusch.

Men de kan alltsÄ ocksÄ anvÀndas inom vÄrden eftersom de kan flyttas runt och anvÀndas för isolering av patienter och vÄrdpersonal. WinSun lÄter sjukhusen prenumerera pÄ husen i form av en tjÀnst och en rad andra företag stöttar initiativet med bland annat fönster, dörrar och elektronisk utrustning.

Foto: WinSun

Vill du fÄ en dos faktabaserad optimism i din mejlkorg en gÄng i veckan? Missa inte att prenumerera pÄ vÄrt nyhetsbrev.

Warp News drivs av den ideella stiftelsen Warp Institute med sÀte i Stockholm.

90 procent av svenskarna tror inte att vÀrlden kommer vara bÀttre om 15 Är. En anledning till det tror vi Àr övervikten av negativa nyheter i media.

Warp News balanserar det genom faktabaserade optimistiska nyheter.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

NÀr du blir medlem fÄr du full tillgÄng till alla vÄra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela vÀrlden.

​
Du har loggat in pÄ Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgÄng till Warp News
VÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Ditt konto Àr aktivt och du har full tillgÄng till allt innehÄll.
Ditt konto Àr uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.