Blockchain

Vi flyttar! VÄr nya sida med faktabaserad optimism hittar du pÄ warpnews.se

đŸ™ïž Akon City – en futuristisk stad som enbart kommer att fungera med kryptovalutan akoin

Den senegalesisk-amerikanska stjÀrnan och filantropen Akon sÀger att kryptovaluta kommer att göra det möjligt för afrikaner att övervinna hinder, sÄsom hög inflation och korruption inom regeringen.

đŸ™ïž Akon City – en futuristisk stad som enbart kommer att fungera med kryptovalutan akoin

Projektet Akon City börjades 2018 nÀr Akon meddelade att han arbetade med den senegalesiska regeringen för att bygga en stad med en ekonomi helt baserad pÄ kryptovaluta.

Akon fick framgÄng som sÄngare, lÄtskrivare, skivproducent och skÄdespelare. Han har sÄlt över 35 miljoner skivor över hela vÀrlden och fÄtt 5 Grammy-nominationer.

I januari i Är skrev Akon att han hade tecknat ett avtal med regeringen i Senegal för att bygga staden.

Akon City kommer att ligga pÄ vÀstkusten i Senegal, ungefÀr en timmes bilfÀrd söderut frÄn huvudstaden Dakar. NÀr den Àr fÀrdigstÀlld 2030 kommer den att ha parker, universitet, skolor, en idrottsarena, hotell och ett komplett industrikomplex.

Akon sÀger att hans stad kommer att likna Wakanda frÄn Black Panther, den mycket framgÄngsrika Marvel-filmen, pÄ fler sÀtt Àn bara dess futuristiska utseende.

Han har talat om hur idéen pÄ Wakanda hjÀlpte honom att sÀkra investeringar för projektet frÄn investerare och partners.

"Den hÀr filmen skapade bokstavligen en idé om vad Afrika verkligen kan vara," sade Akon. "Det Àr bara ironiskt att jag redan arbetade med detta innan filmen kom ut, men det Àr nÄgot som hjÀlpte mig mycket nÀr jag försökte förklara för mÀnniskor vad jag försökte göra."

Fas 1 av Akon City Àr planerad att vara klar i slutet av 2023. Fasen kommer att omfatta byggandet av vÀgar, ett sjukhusomrÄde, ett köpcentrum, bostÀder, hotell, en polisstation, en skola, en avfallsanlÀggning och en solkraftverk.

Fas 2 förvÀntas Àga rum mellan 2024 och 2029. Den kommer att innebÀra det fullstÀndiga genomförandet av en ekonomi som drivs av kryptovalutan Akoin. Akoin Àr byggt pÄ blockkedje-betalningsnÀtverket Stellar.

En artikel frÄn bitcoin.com rapporterade att Akon deltog i en Binance virtuell konferens förra mÄnaden och upprepade hans stÄndpunkt att en kryptovaluta "skulle kunna vara rÀddaren för Afrika pÄ mÄnga sÀtt".

Han tror att en enhetlig kryptovaluta kommer att lösa flera kritiska ekonomiska frÄgor som hög inflation, regeringars felhanteringar av pengar samt korruption.

Förhoppningen Àr att Akoin kommer att anvÀndas som en vanlig betalningsmetod som möjliggör ett enkelt utbyte av vÀrde över Afrikas 54 lÀnder. Idag saknar en stor del av Afrikas folk tillgÄng till finansiella tjÀnster, Àven om smartphones anvÀnds i stor utstrÀckning. Akon hoppas att hans digitala mynt gör det möjligt för medborgare och företagare att engagera sig i en digital ekonomi med bara sina telefoner.

Warp kommer att fortsÀtta följa denna otroliga berÀttelsen nÀr den utvecklas, och följa Akon noga dÄ han verkligen jobbar för att framtiden ska komma snabbare!

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

NÀr du blir medlem fÄr du full tillgÄng till alla vÄra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela vÀrlden.

​
Du har loggat in pÄ Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgÄng till Warp News
VÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Ditt konto Àr aktivt och du har full tillgÄng till allt innehÄll.
Ditt konto Àr uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.