Innovation

Vi flyttar! VÄr nya sida med faktabaserad optimism hittar du pÄ warpnews.se

🔍 Banbrytande algoritm avslöjar Twittertroll

En ny teknik kan avslöja troll pÄ Twitter pÄ ett tidigt stadium. TvÄ algoritmer som kartlÀgger utmÀrkande repetition av ord och ordpar gör det möjligt att skilja troll frÄn offentliga personer efter endast 50 tweets.

🔍 Banbrytande algoritm avslöjar Twittertroll

Forskaren Sergei Monakhov vid Friedrich Shilleruniversitet i Jena, Tyskland, anvÀnde sociolingvistik utifrÄn en tes att trollen har ett begrÀnsat antal meddelanden som mÄste framföras mÄnga gÄnger, men med tillrÀcklig mÄngfald av ord och Àmnen för att lura lÀsarna.

Monakhov jÀmförde verifierade ryska trolltweets med tweets frÄn ledamöter i amerikanska kongressen. Trollweeten visade sig ha en viss uppsÀttning av ord och ordpar som repeterades om och igen, visar studien.

Tekniken gjorde det bland annat möjligt att skilja mellan Àkta tweets frÄn Donald Trump och trolltweets.

– Vi har lĂ€nge trott att trollskrivande handlar om att repetera budskap om och igen, nĂ€r det mest karaktĂ€ristiska i trolltweets Ă€r en avvikande förekomst av ord och ordpar, Det rĂ€cker med 50 tweets för att identifiera trollkonton, sĂ€ger Sergei Monakhov .

Den nya tekniken kan fÄ stor betydelse som försvar mot hybridkrigföring.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

NÀr du blir medlem fÄr du full tillgÄng till alla vÄra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela vÀrlden.

​
Du har loggat in pÄ Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgÄng till Warp News
VÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Ditt konto Àr aktivt och du har full tillgÄng till allt innehÄll.
Ditt konto Àr uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.