Corona

Vi flyttar! VÄr nya sida med faktabaserad optimism hittar du pÄ warpnews.se

🍕 BesöksnĂ€ringens kreativa lösningar i coronakrisen

Restauranger och hotell gÄr pÄ knÀna i coronakrisen. Men det finns stor kÀmpaglöd i branschen och gott om exempel pÄ smarta initiativ som dÀmpar det ekonomiska fallet.

🍕 BesöksnĂ€ringens kreativa lösningar i coronakrisen

Jag fick det glÀdjande uppdraget frÄn Visit Sweden att söka upp nÄgra dessa eldsjÀlar och sammanstÀlla deras arbete i en artikel som uppdateras kontinuerligt under ett par veckor framöver. Syftet Àr att sprida goda exempel i branschen.

Arbetet har varit minst sagt inspirerande. Trots enorma utmaningar och med konkursen flÄsande i nacken, har det dykt upp en hel drös med kloka projekt och samarbeten.

Vi rapporterade förra veckan om Restauranglabbet i Stockholm som omvandlar matsvinn till matlÄdor som doneras till sjukvÄrdspersonal.

Ett liknande projekt har Nordic Street Food dragit igÄng i Malmö och Lund. Privatpersoner och företag kan donera matlÄdor, vilket gynnar bÄde vÄrdpersonalen och krögarna.    

I HökarÀngen samordnar #kvarikvarteret hemleveranser av kaffe, fikabröd, juice och husmanskost frÄn lokala företagare.

PÄ Stadshotellet i Lidköping omvandlades de 67 hotellrummen till restaurangmiljöer, eller smÄ pop up-restauranger för romantiserande middagsgÀster.

Sveriges nya tvĂ„stjĂ€rniga restaurang AloĂ« i Älvsjö auktionerade ut sig sjĂ€lva pĂ„ Instagram till en privat middag. EnstjĂ€rniga Etoile gjorde detsamma pĂ„ Tradera.

GörvÀlns slott körde fram en food truck pÄ gÄrdsplanen som snabbt blev Slottstrucken, sÄ att friluftsfolket kunde fÄ fika utan att trÀngas inne i caféet.

Bokabord.se byggde pÄ 72 timmar en funktion för att #HÀmtaHem mat frÄn ett 40-tal restauranger. Och Malmö-gÀnget bakom Your Local Hero lanserade digitala presentkort pÄ en rad restauranger i Malmö, Helsingborg och Köpenhamn. Fler stÀder tillkommer.

Och sÄ vidare. Kraften Àr enorm i en bransch som vÀgrar lÀgga sig ner och dö. Vettiga stödpaket i kombination med krogkreativitet och vÄrt lojala stöd som konsumenter kan göra att det finns ett ljus i tunneln Àven efter krisen.

LĂ€s hela listan hos Visit Sweden!

PS. Är du intresserad av mer inspiration och framtidsspaningar inom matomrĂ„det? Lyssna pĂ„ mina samtal med nĂ„gra av vĂ„ra frĂ€msta foodtech-experter i podcasten Heja Framtiden.


Vill du fÄ en dos faktabaserad optimism i din mejlkorg en gÄng i veckan? Missa inte att prenumerera pÄ vÄrt nyhetsbrev.

Warp News drivs av den ideella stiftelsen Warp Institute med sÀte i Stockholm.

90 procent av svenskarna tror inte att vÀrlden kommer vara bÀttre om 15 Är. En anledning till det tror vi Àr övervikten av negativa nyheter i media.

Warp News balanserar det genom faktabaserade optimistiska nyheter.


LĂ€s mer:

♻ FrĂ„n matsvinn till vĂ„rdluncher
Restaurangbranschen har det sÀrskilt tufft i coronakrisen. Samtidigt finns enorma resurser som nu stÄr outnyttjade. Johan Gottberg pÄ Restauranglabbet i Stockholm bestÀmde sig för att omvandla matsvinn till matlÄdor för vÄrdens hjÀltar.
WIP: 💉 Det hĂ€r Ă€r mĂ€nsklighetens sista pandemi (pĂ„ ett bra sĂ€tt
)
Det finns tvÄ huvudsakliga anledningar till varför mÀnskligheten aldrig igen kommer drabbas av en pandemi som slÄr mot vÄrt samhÀlle med den oerhörda kraft som coronaviruset nu gör.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

NÀr du blir medlem fÄr du full tillgÄng till alla vÄra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela vÀrlden.

​
Du har loggat in pÄ Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgÄng till Warp News
VÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Ditt konto Àr aktivt och du har full tillgÄng till allt innehÄll.
Ditt konto Àr uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.