HĂ€lsa

Vi flyttar! VÄr nya sida med faktabaserad optimism hittar du pÄ warpnews.se

🚭 Covid-19 fĂ„r folk att sluta röka

300 000 personer i Storbritannien har slutat röka under pandemin visar en undersökning.

🚭 Covid-19 fĂ„r folk att sluta röka

Det finns inte mycket positivt att sÀga om covid-19, men en liten ljuspunkt Àr att mÄnga vÀljer att försöka sluta röka pÄ grund av pandemin. En undersökning som Action on Smoking and Health i Storbritannien gjort visar att oron för covid-19 har fÄtt uppskattningsvis 300 000 britter att sluta röka.

Totalt Àr det tvÄ procent av de tillfrÄgade som sÀger att covid-19 har fÄtt dem att sluta röka. Ytterligare Ätta procent har börjat försöka sluta och 36 procent röker mindre nu. En fjÀrdedel av de som slutat röka innan pandemin sa ocksÄ att det var mindre risk att de skulle börja igen.

Det hÀr Àr nÄgot som kan underlÀtta för sjukvÄrden direkt.

”Att sluta röka sĂ€nker snabbt risken för att folk ska drabbas av andra hĂ€lsoproblem som hjĂ€rtattack och stroke. De Ă€r allvarliga tillstĂ„nd i alla lĂ€gen, men det Ă€r speciellt viktigt att hĂ„lla ner dessa anfall nu nĂ€r vĂ„rden redan Ă€r hĂ„rt belastad”, sĂ€ger Nick Hopkinson, luftvĂ€gsspecialist pĂ„ Imperial College London.

Sedan har förstÄs minskad rökning positiva hÀlsoeffekter pÄ lÀngre sikt.

”Att sluta röka Ă€r fortsatt den bĂ€sta enstaka Ă„tgĂ€rden som mĂ€nniskor kan ta för att förbĂ€ttra sin allmĂ€nna hĂ€lsa. Det förbĂ€ttrar hjĂ€rt-och lunghĂ€lsan, minskar risken för att drabbas av cancer och minskar risken för komplikationer efter operationer”, sĂ€ger lĂ€karen Charlie Kenward.

Vill du fÄ en dos faktabaserad optimism i din mejlkorg en gÄng i veckan? Missa inte att prenumerera pÄ vÄrt nyhetsbrev.

Warp News drivs av den ideella stiftelsen Warp Institute med sÀte i Stockholm.

90 procent av svenskarna tror inte att vÀrlden kommer vara bÀttre om 15 Är. En anledning till det tror vi Àr övervikten av negativa nyheter i media.

Warp News balanserar det genom faktabaserade optimistiska nyheter.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

NÀr du blir medlem fÄr du full tillgÄng till alla vÄra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela vÀrlden.

​
Du har loggat in pÄ Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgÄng till Warp News
VÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Ditt konto Àr aktivt och du har full tillgÄng till allt innehÄll.
Ditt konto Àr uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.