Gaming

Vi flyttar! Vår nya sida med faktabaserad optimism hittar du på warpnews.se

👻 Datorspelet som kan hjälpa barn med ADHD

Barn mellan åtta och tolv år kan få hjälp med att förbättra sin uppmärksamhet genom att spela ett specialutvecklat datorspel.

👻 Datorspelet som kan hjälpa barn med ADHD

Ett datorspel har för första gången godkänts som en medicinsk behandling av amerikanska myndigheten FDA. Spelet heter Endeavor och ska hjälpa barn med ADHD.

Spelet ser ut som ett vanligt datorspel där spelaren ska styra en farkost genom en bana. Men tillverkaren Akili har lagt sju år på utveckling och kliniska studier för att skapa ett spel som hjälper barn med ADHD.

600 barn fick spela Endeavor 25 minuter per dag, fem dagar i veckan i en månad. Efter det kunde forskarna på Akili se en märkbar förbättring i barnens förmåga att visa uppmärksamhet.

Forskarna är tydliga med att spelet inte är tänkt att ersätta existerande behandlingar. Det är istället ett komplement och en behandling som barnen förhoppningsvis ser fram emot varje dag.

Vill du få en dos faktabaserad optimism i din mejlkorg en gång i veckan? Missa inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Warp News drivs av den ideella stiftelsen Warp Institute med säte i Stockholm.

90 procent av svenskarna tror inte att världen kommer vara bättre om 15 år. En anledning till det tror vi är övervikten av negativa nyheter i media.

Warp News balanserar det genom faktabaserade optimistiska nyheter.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

När du blir medlem får du full tillgång till alla våra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela världen.

Du har loggat in på Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgång till Warp News
Välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Ditt konto är aktivt och du har full tillgång till allt innehåll.
Ditt konto är uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.