Warp-intervjun

Vi flyttar! Vår nya sida med faktabaserad optimism hittar du på warpnews.se

👩‍🚀👨‍🚀De här två svenska utforskarna kan bli första människorna på Mars

Tina och Tom är upptäcktsresande. De har bestigit Mount Everest och nått både Nord- och Sydpolen. Men utmaningarna på jorden tog liksom slut, och nu siktar de mot rymden istället. Närmare bestämt Mars.

👩‍🚀👨‍🚀De här två svenska utforskarna kan bli första människorna på Mars

Det är inte deras mål att bli först, men om tidsplaneringen håller så kommer de bli de två första människorna att kliva ut på den röda planeten.

Ni kan höras om deras fascinerande bakgrund och ännu häftigare framtid i den här intervjun jag gjorde nyligen med dem. Finns där poddar finns, sök på Warp News.

Tina och Tom Sjögren, T&T, har fyra rekord i Guinness rekordbok. Tina blev den första kvinnan att genomföra Three Poles Challenge, med Mount Everest och Nord- och Sydpolen.

När de sedan beslutade sig för att bestiga K2 på det allra svåraste sättet, som ingen klarat av innan, så kände de efter ett tag att det var ju samma sak som tidigare. En svår utmaning, men inget nytt.

Istället började de titta mot himlen, mot rymden.

"När vi hade nått toppen av Mount Everest stod jag och tittade ner på utsikten, medan Tina istället tittade uppåt," säger Tom i intervjun.

Ny har det startat ett rymdföretag och övertalades av amerikanska forskningsmyndigheten DARPA att ställa upp i deras Launch Challenge, och blev en av tio finalister.

I sitt PythomSpace har de nu detaljerade planer på både raket och ett helt transportsystem för att ta sig till Mars - och tillbaka.

Lyssna på hela intervjun överallt där poddar finns, sök på Warp News. Eller här direkt på hemsidan.

Kolla också in Warp Space Program.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

När du blir medlem får du full tillgång till alla våra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela världen.

Du har loggat in på Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgång till Warp News
Välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Ditt konto är aktivt och du har full tillgång till allt innehåll.
Ditt konto är uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.