Miljö

🌳 Det här artificiella trädet suger upp föroreningar motsvarande 275 vanliga träd

CityTree heter det och tar bara upp en procent av ytan som 275 träd hade. Nu finns de i London och förhoppningsvis snart i flera andra städer.

🌳 Det här artificiella trädet suger upp föroreningar motsvarande 275 vanliga träd

Det är egentligen inte ett träd, utan ett litet torn fyllt med mossa som äter upp partiklar och kväveoxid och producerar syre.

Vissa mossor är perfekta luftrenare, men i städer har de svårt att överleva eftersom de behöver mycket vatten och skugga.

Det är detta problem som Green City Solutions har löst med hjälp med ett automatiserat bevattningssystem och distribution av näring till växten.

Eftersom trädet är uppkopplat mot internet och samlar in data så kan vatten och näring anpassas och effektiviseras för att hålla mossan vid liv och fungera effektivt.

Om du är i London och vill se dem finns de vid Leytonstone tunnelbanestation och i korsningen Leytonstone High Road och Crownfield Road. De ska även finnas i Oslo.

Vill du sådana här träd där du bor så skicka till dina lokala politiker och dela i Facebookgruppen för orten där du bor.

Nyhetstips från Henrik Ahlén.

Vill du få en dos faktabaserad optimism i din mejlkorg en gång i veckan? Missa inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Warp News drivs av den ideella stiftelsen Warp Institute med säte i Stockholm.

90 procent av svenskarna tror inte att världen kommer vara bättre om 15 år. En anledning till det tror vi är övervikten av negativa nyheter i media.

Warp News balanserar det genom faktabaserade optimistiska nyheter.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

När du blir medlem får du full tillgång till alla våra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela världen.

Du har loggat in på Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgång till Warp News
Välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Ditt konto är aktivt och du har full tillgång till allt innehåll.
Ditt konto är uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.