HĂ€lsa

Vi flyttar! VÄr nya sida med faktabaserad optimism hittar du pÄ warpnews.se

đŸ‘« ”Digital solidaritet” ska göra COVID-19-karantĂ€nen mer uthĂ€rdlig för italienarna

Italienska regeringen uppmanar företag att erbjuda sina tjÀnster gratis pÄ internet under karantÀnen och har byggt en sajt som samlar alla erbjudanden.

đŸ‘« ”Digital solidaritet” ska göra COVID-19-karantĂ€nen mer uthĂ€rdlig för italienarna

Hela Italien Àr nu i karantÀn pÄ grund av COVID-19. En utmaning med det Àr att verkligen fÄ sÄ mÄnga som möjligt att arbeta, studera och roa sig utan att gÄ utanför det egna hemmet. Italiens regering hoppas att en lösning pÄ det problemet Àr att fÄ företag att erbjuda sina internettjÀnster gratis under karantÀntiden.

Regeringen har dÀrför byggt en sajt som heter Solidarietà Digitale (Digital solidaritet) dÀr alla företag som vill ge bort sina tjÀnster tillfÀlligt kan lÀgga ut sina erbjudanden.

Bland erbjudandena finns till exempel mobiloperatörer som höjer taket för gratissurf, tidningar som ger bort digitala prenumerationer, olika tjÀnster för distansutbildning och förlag som skÀnker e-böcker. Det finns ocksÄ flera erbjudanden om gratis molntjÀnster till mindre företag och verktyg för distansarbete sÄ att fler ska kunna arbeta pÄ distans.

Som namnet antyder Àr det hÀr ett sÀtt för företag att visa sin solidaritet med de som sitter i karantÀn sÄ det utgÄr ingen ersÀttning frÄn staten. Och solidaritet lockar verkar det som. Bara nÄgra timmar efter att sajten öppnades hade det kommit in hundratals erbjudanden. SÄ mÄnga att alla inte ens har hunnit publiceras pÄ sajten Àn.


❓ Vill du fĂ„ en dos faktabaserad optimism i din mejlkorg en gĂ„ng i veckan? Missa inte att prenumerera pĂ„ vĂ„rt nyhetsbrev.

Warp News drivs av den ideella stiftelsen Warp Institute med sÀte i Stockholm.

90 procent av svenskarna tror inte att vÀrlden kommer vara bÀttre om 15 Är. En anledning till det tror vi Àr övervikten av negativa nyheter i media.

Warp News balanserar det genom faktabaserade optimistiska nyheter.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

NÀr du blir medlem fÄr du full tillgÄng till alla vÄra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela vÀrlden.

​
Du har loggat in pÄ Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgÄng till Warp News
VÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Ditt konto Àr aktivt och du har full tillgÄng till allt innehÄll.
Ditt konto Àr uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.