Warp Award

Vi flyttar! VÄr nya sida med faktabaserad optimism hittar du pÄ warpnews.se

🎉 Dr Mouna Ă€r Årets faktabaserade optimist 2019

Hon Àr lÀkare, hjÀrnforskare, entreprenör och tv-personlighet i TV4, som överallt upprepar att vi aldrig levt i en bÀttre vÀrld och att framtiden kommer blir Ànnu bÀttre. Hon vill göra vetenskap sÄ sexigt att det konkurrerar ut Kim Kardashians rumpa.

🎉 Dr Mouna Ă€r Årets faktabaserade optimist 2019

Vinnare av Årets faktabaserade optimist Ă„r 2019 Ă€r - Dr Mouna Esmaeilzadeh!

Vi bad er i Warps community nominera personer till Warp Award i kategorin Årets faktabaserade optimist. Sedan valde vi volontĂ€rer ut sex personer och vĂ„ra WIP röstade och avgjorde vinnaren.

De nominerade blev:
Cecila Nebel - journalist, moderator och samtalsledare. Dr. Mamoun Taher - forskare, vd och grundare av Graphmatech. Professor Maria Strömme - professor i nanonteknologi. Fredrik KÀmpfe - branschchef Svenska Flygbranschen. Professor Johan Kuylenstierna - vice ordförande för Klimatpolitiska rÄdet, f.d. vd för Stockholm Environment Institute, klimatexpert i TV4.

Och sĂ„klart Mouna Esmaeilzadeh som igĂ„r pĂ„ Warp Award hos Google och i partnerskap med Google fick priset som Årets faktabaserade optimist 2019.

Mathias Sundin, Warp, Dr Mouna, Sara Övreby, Google.

Priset delades ut av en hemlig gÀst, som var Mounas bror, Saeid Esmaeilzadeh. Han blev Sveriges yngsta docent nÀr han 2008 disputerade i materialkemi vid Stockholms Universitet. Ett par mÄnader senare gÄr ett experiment snett och av misstag rÄkar han ta fram vÀrldens hÄrdaste glasmaterial.

Tillsammans med sin bardomsvÀnnen Ashkan Pouya byggde han bolaget DiaMorph som la grunden för entreprenörskapet i bolagsgruppen Serendipity. Nu med ett samlat vÀrde om 10 miljarder kronor.

Mathias Sundin & Saeid Esmaeilzadeh.

Nu lanserar han Spartacus Capital för att hjÀlpa mÀnniskor att frigöra sig frÄn löneslaveriets bojor.

Dr Mouna Àr ett stÄende inslag i TV4 och dÀr fick hon i morse gratulationer för sitt pris och berÀttade varför hon Àr en faktabaserad optimist, och delade med sig av tre nyheter. Samtliga frÄn Warp News.

Tack för att ni Àr en del av Warps community och hjÀlper oss att sprida faktabaserade optimistiska nyheter! Och igen - grattis Mouna!

Fler bilder frÄn eventet hos Google.

Warp-volontÀr Tomas Wahlgren.
Warp-volontÀr Per Söderström.
Nöden har ingen lag - priset mÄste putsas!
Chefredaktör Magnus Aschan pustar ut efterÄt, men Àr inte optimistisk till semla i kaffet!

Vill du fÄ en dos faktabaserad optimism i din mejlkorg en gÄng i veckan? Missa inte att prenumerera pÄ vÄrt nyhetsbrev.

Warp News drivs av den ideella stiftelsen Warp Institute med sÀte i Stockholm.

90 procent av svenskarna tror inte att vÀrlden kommer vara bÀttre om 15 Är. En anledning till det tror vi Àr övervikten av negativa nyheter i media.

Warp News balanserar det genom faktabaserade optimistiska nyheter.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

NÀr du blir medlem fÄr du full tillgÄng till alla vÄra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela vÀrlden.

​
Du har loggat in pÄ Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgÄng till Warp News
VÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Ditt konto Àr aktivt och du har full tillgÄng till allt innehÄll.
Ditt konto Àr uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.