HĂ€lsa

Vi flyttar! VÄr nya sida med faktabaserad optimism hittar du pÄ warpnews.se

💔 VĂ€rldens första AI som kan förutspĂ„ hjĂ€rtinfarkter

I Storbritannien har en artificiell intelligens analyserat blodflöden och bÀttre Àn mÀnskliga lÀkare kunnat förutspÄ vilka patienter som kommer drabbas av hjÀrtinfarkt.

💔 VĂ€rldens första AI som kan förutspĂ„ hjĂ€rtinfarkter

Genom bilder frÄn en magnetkameraundersökning kan man se blödflöden i Ädrorna och men det har varit svÄrt för lÀkare att göra effektiva analyser genom att bara titta pÄ bilderna.

Det gÄr Àven att mÀta blödflöden manuellt, men det Àr ett tidskrÀvande arbete och Àr en ineffektiv anvÀndning av lÀkarnas tid.

Nu har lÀkare i Storbritannien anvÀnt en artificiell intelligens som analyserat bilder frÄn 1000 patienter och med högre trÀffsÀkerhet Àn lÀkarna förutspÄtt vilka patienter som kommer drabbas av hjÀrt- och kÀrlsjukdomar.

Analysen görs omedelbart av AI:n och behandling kan sÀttas in direkt. LÀkarna sÀger ocksÄ att det gör att de lÀr sig bÀttre hur hjÀrtat fungerar.

LĂ€s mer hos Daily Mail.


❓ Vill du fĂ„ en dos faktabaserad optimism i din mejlkorg en gĂ„ng i veckan? Missa inte att prenumerera pĂ„ vĂ„rt nyhetsbrev.

Warp News drivs av den ideella stiftelsen Warp Institute med sÀte i Stockholm.

90 procent av svenskarna tror inte att vÀrlden kommer vara bÀttre om 15 Är. En anledning till det tror vi Àr övervikten av negativa nyheter i media.

Warp News balanserar det genom faktabaserade optimistiska nyheter.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

NÀr du blir medlem fÄr du full tillgÄng till alla vÄra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela vÀrlden.

​
Du har loggat in pÄ Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgÄng till Warp News
VÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Ditt konto Àr aktivt och du har full tillgÄng till allt innehÄll.
Ditt konto Àr uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.