Corona

Vi flyttar! VÄr nya sida med faktabaserad optimism hittar du pÄ warpnews.se

🖐 5 goda nyheter för extra energi efter pĂ„sk

Det finns gott om exempel pÄ goda intitiativ som pÄgÄr under COVID-19-pandemin. Vi skriver om fem exempel hÀr, och lÀnkar nÀstan 50 ytterligare.

🖐 5 goda nyheter för extra energi efter pĂ„sk

VÄr kreativa förmÄga Àr viktigare Àn nÄgonsin. Ett sÀtt att fÄ igÄng den Àr att inspireras av andras idéer och handlingar. HÀr Àr fem fÀrska, goda exempel.  

  1. Guvernören i New York, Andrew Cuomo, har varit en klippa under pÄgÄende kris. Under det att New York drabbats extra hÄrt av det nya Coronaviruset har Cuomo haft dagliga, streamade pressmöten. Han har upptrÀtt med en blandning av sÀker auktoritet och mÀnsklig vÀrme. Han har Àven sÀkrat hjÀlp för personer som behöver professionellt stöd för mental hÀlsa - utan kostnad för de som behöver.
  2. Tyskland hade ledig kapacitet inom sjukvĂ„rden och tog dĂ€rför emot trettiofem COVID-19-patienter frĂ„n Italien.‹En droppe i sammanhanget kan tyckas, men ett intiativ som förhoppningsvis öppnar upp för fler grĂ€nsöverskridande intitiativ?
  3. Den franske presidenten Emanuel Macron har "förklarat krig" mot viruset och vidtagit hĂ„rda Ă„tgĂ€rder för att hĂ„lla tillbaka spridningen. KarantĂ€nen för fransmĂ€nnen Ă€r inte över Ă€nnu... Macron medger att regering och myndigheter begĂ„tt misstag (!) och att detta inte fĂ„r upprepas. DĂ€rför har han startat ett öppet projekt under namnet le jour d’aprĂšs - dagen efter. Det ligger öppet pĂ„ en regeringssajt‹och ska samla erfarenheter för framtida behov.
  4. 102-Äring bli frisk. En italiensk kvinna pÄ 102 Är klarade sig igenom sjukdomen. Visst - det Àr ovanligt, dÄ sÄ mÄnga inte klarat sig igenom den. Vi kanske dÀrför glÀds extra mycket Ät att Italica Grondona klarat sig?
  5. Lady Gaga iscensÀtter en virtuell konsert med mÄnga kÀnda artister, den 18/4. Den gÄr under namnet One World Concert. Artister som Billy Eilish, Andrea Bocelli, Kacy Musgraves och Stevie Wonder ska upptrÀda - bland annat! Vi kommer höra talas om den, var sÄ sÀker.
Lady Gaga Àr med och arrangerar One World Concert.

Suktar du efter fler positiva nyheter sÄ har tidskriften Elle (UK) samlat femtio stycken. Du finner dem hÀr.

Exemplen ovan pÄminner oss om att det inte Àr tekniken i sig som rÀddar oss - det Àr vÄr förmÄga att vara kreativa, samarbeta och anvÀnda erfarenheter sÄ att de gör nytta.

Vill du fÄ en dos faktabaserad optimism i din mejlkorg en gÄng i veckan? Missa inte att prenumerera pÄ vÄrt nyhetsbrev.

Warp News drivs av den ideella stiftelsen Warp Institute med sÀte i Stockholm.

90 procent av svenskarna tror inte att vÀrlden kommer vara bÀttre om 15 Är. En anledning till det tror vi Àr övervikten av negativa nyheter i media.

Warp News balanserar det genom faktabaserade optimistiska nyheter.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

NÀr du blir medlem fÄr du full tillgÄng till alla vÄra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela vÀrlden.

​
Du har loggat in pÄ Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgÄng till Warp News
VÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Ditt konto Àr aktivt och du har full tillgÄng till allt innehÄll.
Ditt konto Àr uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.