Transport

Vi flyttar! Vår nya sida med faktabaserad optimism hittar du på warpnews.se

♻️ Fisker: "Här är världens mest hållbara bil"

Satsningarna inom elbilar fortsätter och bilföretaget Fisker, med målet att skapa världens mest hållbara bil, är näst på tur.

♻️ Fisker: "Här är världens mest hållbara bil"

Bilföretaget Fisker Inc har lanserat sin nya bil Fisker Ocean. Första leverans av bilen är planerad att ske fjärde kvartalet 2022. Företaget benämner modellen Ocean som världens mest hållbara bil.

Bilmodellen påminner i dess form och design om Range Rover Evoque och bilens interiör utgörs till 100 procent av veganklädsel där stora delar utgörs av återvunnet material. De återvunna materialet är exempelvis plast och fiskenät insamlad från havet men det återvunna materialet har även hämtats från gamla bildäck och t-shirts som fått nytt liv som gummilister och en del av bilens instrumentbräda.

Utifrån hållbarhetsprofilen är även bilen utrustad med solceller på biltaket i syfte att stärka effektiviteten och ge stöd till bilens system. Fisker Ocean har en räckvidd på 48 mil och soltaket ska förstärka det med en extra räckvidd om 160 mil om året. Bilen som är en suv har även tekniska finesser i kalifornisk anda. Bland annat kan den likna en cabriolet där alla rutor förutom vindrutan kan vevas ner med en knapptryckning.

Bilen kommer att säljas för runt 360000 kronor. Företagets grundare, dansken Henrik Fisker, har i intervjuer benämnt bilen som ett komplement till Tesla. Innovationerna inom bilindustrin fortsätter och bolaget har hittills mottagit ett starkt intresse och cirka 7000 reservationer. Framtiden ser ljus ut för en hållbar elbilsmarknad.

Från lanseringen av Fisker Ocean.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

När du blir medlem får du full tillgång till alla våra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela världen.

Du har loggat in på Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgång till Warp News
Välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Ditt konto är aktivt och du har full tillgång till allt innehåll.
Ditt konto är uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.