Hälsa

Vi flyttar! Vår nya sida med faktabaserad optimism hittar du på warpnews.se

🥈 För bara andra gången i historien: HIV-patient har botats

Adam Castillejo har nu varit frisk från HIV under ett par år och det visar att sättet som den förra patienten botades på går att replikera.

🥈 För bara andra gången i historien: HIV-patient har botats

2011 botades den första patienten från HIV, genom transplantation av stamceller. Nu har behandlingen upprepats med samma lyckade resultat i en andra patient, den 40-årige Adam Castillejo från London.

De nya stamcellerna i kroppen hindrar viruset från att replikera sig genom att ersätta det egna immunförsvaret med ett som motstår HIV-infektionen.

Metoden kan dock inte användas i stor skala, eftersom den är riskabel för patienten och används bara som en sista utväg. Men det är en god nyhet för de som inte tidigare hade ens en sista utväg, nu kan ha det.

Läs mer i The Lancet.

Adam Castillejo.

‌❓ Vill du få en dos faktabaserad optimism i din mejlkorg en gång i veckan? Missa inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Warp News drivs av den ideella stiftelsen Warp Institute med säte i Stockholm.

90 procent av svenskarna tror inte att världen kommer vara bättre om 15 år. En anledning till det tror vi är övervikten av negativa nyheter i media.

Warp News balanserar det genom faktabaserade optimistiska nyheter.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

När du blir medlem får du full tillgång till alla våra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela världen.

Du har loggat in på Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgång till Warp News
Välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Ditt konto är aktivt och du har full tillgång till allt innehåll.
Ditt konto är uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.