COVID-19

Vi flyttar! VÄr nya sida med faktabaserad optimism hittar du pÄ warpnews.se

💉 Första peer-reviewed försöket som visar att ett vaccin mot covid-19 ger antikroppar mot viruset

Kapplöpningen för att hitta ett vaccin mot covid-19 har tagit ett stort steg framÄt genom att det första försöket som genomgÄtt peer-review visat att vaccin ger antikroppar mot viruset.

💉 Första peer-reviewed försöket som visar att ett vaccin mot covid-19 ger antikroppar mot viruset

Kapplöpningen för att hitta ett vaccin mot covid-19 har pÄgÄtt Ànda sen början av Äret. Fler olika kandidater till vaccin Àr under utveckling och testas pÄ olika sÀtt. Nu har det första försöket som genomgÄtt peer-review visat att en vaccinkandidat ger antikroppar mot viruset.

MÄnga tidigare försök som uppvisat lovande resultat har varit svÄra att verifiera. Ibland har det saknats detaljer om försöken, ofta har de genomförts pÄ djur. Det som skiljer detta försök Àr att det klarat sig genom granskning innan publikation och att det genomförts pÄ mÀnniskor. I studien har 45 vuxna ingÄtt, i Äldrarna 18-55 Är.

Studien visar att vaccinet verkar ge bÀttre skydd Àn att bara genomgÄ sjukdomen, vilket Àr goda nyheter för utvecklingen av vacciner. Det visar att vaccin bör fungera för att stoppa covid-19 och att de kanske inte heller Àr sÄ lÄngt borta som befarats.

Som alla vaccin finns vissa biverkningar hos vissa individer i studien. Dessa inkluderar frossa, trötthet, huvudvÀrk och muskelvÀrk. Alla var dock övergÄende.

Än sĂ„ lĂ€nge Ă€r det för tidigt för att sĂ€ga att vaccinet definitivt Ă€r svaret pĂ„ viruset och frĂ„gan Ă„terstĂ„r sĂ„klart hur starkt skyddet Ă€r och hur lĂ€nge det varar. Resultaten Ă€r dock lovande.

Foto av Vincent Ghilione pÄ Unsplash

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

NÀr du blir medlem fÄr du full tillgÄng till alla vÄra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela vÀrlden.

​
Du har loggat in pÄ Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgÄng till Warp News
VÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Ditt konto Àr aktivt och du har full tillgÄng till allt innehÄll.
Ditt konto Àr uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.