Boktips

Vi flyttar! VÄr nya sida med faktabaserad optimism hittar du pÄ warpnews.se

🚀 Framtiden kommer snabbare Ă€n du tror

Silicon Valley-profilerna Peter Diamandis och Steven Kotler har skrivit en bok om hur vÀrlden kommer att förÀndras under de kommande tio Ären. Det Àr stundtals svindlande lÀsning.

🚀 Framtiden kommer snabbare Ă€n du tror

Eftersom Warps motto Àr att fÄ framtiden att komma snabbare, skulle jag vilja tipsa om en ny bok som förklarar den enorma potential som vilar i det kommande Ärtiondet.

Steven Kotler och Peter Diamandis Àr vÀlkÀnda inom Silicon Valley-kretsar (de ligger bland annat bakom Singularity University, XPrize Foundation, The Flow Genome Project, Abundance360, Human Longevity Inc., etc) och har tillsammans skrivit böckerna Abundance och Bold. The Future Is Faster Than You Think Àr den tredje delen i denna serie om hur teknologisk utveckling formar framtiden.

Deras grundlĂ€ggande tema Ă€r ”converging exponentials”, alltsĂ„ teknik som utvecklas i exponentiell takt samtidigt som de sammansmĂ€lter med varandra. TĂ€nk till exempel pĂ„ möjligheterna som uppkommer nĂ€r AI, big data, VR, robotik och 5G konvergerar med elektricitet frĂ„n solenergi samtidigt som prestandan konstant fördubblas medan kostnaderna konstant halveras.

Kotler och Diamandis guidar oss genom 20-talets möjliga revolution inom allt frÄn mat, utbildning, hÀlsa och transporter, till fastigheter, finans och försÀkringar. Det mesta, som du sÀkert förstÄr, kan förÀndras ordentligt framöver.  

Medan man Ä ena sidan kan man sucka Ät medelÄlders vita techentreprenörer som flitigt namedroppar andra medelÄlders vita techentreprenörer, kan vi Ä andra sidan vÀlja att se det som att fÄ personer har lika stor inblick i den tekniska utvecklingen som den hÀr duon. De ser precis vad som hÄller pÄ att hÀnda i den frÀmsta fronten.

Med boken fÄr du med andra ord en ordentlig inblick i vad som kan - eller kommer - hÀnda under de kommande tio Ären. Det Àr en rejÀl boost för oss som intresserar sig för framtiden och teknikens möjligheter att lösa stora, globala problem. Framförallt eftersom stora delar av den tekniska utvecklingen kommer att bli nÀst intill gratis, och dÀrmed tillgÀnglig för alla.

Riskerna och utmaningarna finns ocksÄ dÀr, men framförallt genomsyras lÀsningen av fantastiska lösningar och en extra dos framtidshopp.

LÀs mer om boken pÄ Goodreads.

Och missa inte heller mitt samtal med Steven Kotler pÄ SingularityU Nordic-konferensen i Stockholm 2018.


Vill du fÄ en dos faktabaserad optimism i din mejlkorg en gÄng i veckan? Missa inte att prenumerera pÄ vÄrt nyhetsbrev.

Warp News drivs av den ideella stiftelsen Warp Institute med sÀte i Stockholm.

90 procent av svenskarna tror inte att vÀrlden kommer vara bÀttre om 15 Är. En anledning till det tror vi Àr övervikten av negativa nyheter i media.

Warp News balanserar det genom faktabaserade optimistiska nyheter.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

NÀr du blir medlem fÄr du full tillgÄng till alla vÄra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela vÀrlden.

​
Du har loggat in pÄ Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgÄng till Warp News
VÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Ditt konto Àr aktivt och du har full tillgÄng till allt innehÄll.
Ditt konto Àr uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.