AI - Artificiell Intelligens

Vi flyttar! Vår nya sida med faktabaserad optimism hittar du på warpnews.se

🧬 Googles super-AI hjälper forskare att förstå Coronaviruset

DeepMind har gjort sig mest känd för att vinna över människor i diverse spel, men den artificiella intelligensen kan också användas för att förstå ett virus och hjälpa till att hitta ett vaccin.

🧬 Googles super-AI hjälper forskare att förstå Coronaviruset

Att känna till ett proteins struktur är viktigt för att förstå hur det fungerar. Normalt tar det månader, men med DeepMinds AI, AlphaFold, kan det göras mycket snabbare än så.

Nu har Google tillgängliggjort AlphaFolds uppskattningar över strukturen på sex proteiner associerade med COVID-19, vilket kan ge en sorts ritning över viruset, och möjliggöra framtagandet av ett vaccin.

AlphaFold kallar Google sin AI, och den lanserades i januari i en artikel i Nature. Vad den gör att den skapar uppskattningar över hur ett protein ser ut, och gör det med högre precision än alla andra kända programvaror. Dessutom mycket snabbare än vad det går att göra i ett labb.

DeepMind är ett AI-företag som Google köpte 2014. Man har framförallt gjort sig kända genom att vinna över mänskliga stormästare i brädspelet Go, som man kunde se i en Netflix-dokumentär.


Vill du få en dos faktabaserad optimism i din mejlkorg en gång i veckan? Missa inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Warp News drivs av den ideella stiftelsen Warp Institute med säte i Stockholm.

90 procent av svenskarna tror inte att världen kommer vara bättre om 15 år. En anledning till det tror vi är övervikten av negativa nyheter i media.

Warp News balanserar det genom faktabaserade optimistiska nyheter.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

När du blir medlem får du full tillgång till alla våra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela världen.

Du har loggat in på Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgång till Warp News
Välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Ditt konto är aktivt och du har full tillgång till allt innehåll.
Ditt konto är uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.