AI - Artificiell Intelligens

🧬 Googles super-AI hjĂ€lper forskare att förstĂ„ Coronaviruset

DeepMind har gjort sig mest kÀnd för att vinna över mÀnniskor i diverse spel, men den artificiella intelligensen kan ocksÄ anvÀndas för att förstÄ ett virus och hjÀlpa till att hitta ett vaccin.

🧬 Googles super-AI hjĂ€lper forskare att förstĂ„ Coronaviruset

Att kÀnna till ett proteins struktur Àr viktigt för att förstÄ hur det fungerar. Normalt tar det mÄnader, men med DeepMinds AI, AlphaFold, kan det göras mycket snabbare Àn sÄ.

Nu har Google tillgÀngliggjort AlphaFolds uppskattningar över strukturen pÄ sex proteiner associerade med COVID-19, vilket kan ge en sorts ritning över viruset, och möjliggöra framtagandet av ett vaccin.

AlphaFold kallar Google sin AI, och den lanserades i januari i en artikel i Nature. Vad den gör att den skapar uppskattningar över hur ett protein ser ut, och gör det med högre precision Àn alla andra kÀnda programvaror. Dessutom mycket snabbare Àn vad det gÄr att göra i ett labb.

DeepMind Àr ett AI-företag som Google köpte 2014. Man har framförallt gjort sig kÀnda genom att vinna över mÀnskliga stormÀstare i brÀdspelet Go, som man kunde se i en Netflix-dokumentÀr.


Vill du fÄ en dos faktabaserad optimism i din mejlkorg en gÄng i veckan? Missa inte att prenumerera pÄ vÄrt nyhetsbrev.

Warp News drivs av den ideella stiftelsen Warp Institute med sÀte i Stockholm.

90 procent av svenskarna tror inte att vÀrlden kommer vara bÀttre om 15 Är. En anledning till det tror vi Àr övervikten av negativa nyheter i media.

Warp News balanserar det genom faktabaserade optimistiska nyheter.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

NÀr du blir medlem fÄr du full tillgÄng till alla vÄra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela vÀrlden.

​
Du har loggat in pÄ Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgÄng till Warp News
VÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Ditt konto Àr aktivt och du har full tillgÄng till allt innehÄll.
Ditt konto Àr uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.