Rymd

Vi flyttar! VÄr nya sida med faktabaserad optimism hittar du pÄ warpnews.se

🛰 Helikopter nĂ€sta steg för att utforska den röda planeten

I februari nÀsta Är anlÀnder testhelikoptern Ingenuity till Mars för att sÀndas ut pÄ en liten resa. Med helikoptrar kan det bli möjligt att tÀcka större omrÄden och ta bÀttre översiktsbilder Àn frÄn en Marslandare.

🛰 Helikopter nĂ€sta steg för att utforska den röda planeten

Att kunna flyga pÄ Mars kan ocksÄ vara viktigt den dag mÀnniskor nÄr planeten. För att flyga i den tunna atmosfÀren behöver rotorbladen vara lÀngre och lÀttare, gjorda av kolfiber, samt rotera flera gÄnger snabbare Àn hos helikoptrar pÄ jorden.
En annan utmaning för ingenjörerna har varit att konstruera en maskin som tÄl det hÄrda klimatet. I landningszonen kan temperaturen gÄ ner till minus 90 grader nattetid.

Ingenuity har inga forskningsinstrument med sig, men om testerna lyckas kan helikoptern vara ett första viktigt steg mot framtida utforskning. Helikoptern kommer att följa med inuti marslandaren Perseverance som skjuts upp i Är.

– Med Ingenuity tillför vi en annan dimension i hur vi utforskar andra vĂ€rldar, sĂ€ger MiMi Aung, projektmanager för Ingenuity.

LĂ€s mer hos NASA.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

NÀr du blir medlem fÄr du full tillgÄng till alla vÄra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela vÀrlden.

​
Du har loggat in pÄ Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgÄng till Warp News
VÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Ditt konto Àr aktivt och du har full tillgÄng till allt innehÄll.
Ditt konto Àr uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.