MÀnskliga rÀttigheter

Vi flyttar! VÄr nya sida med faktabaserad optimism hittar du pÄ warpnews.se

đŸ‡§đŸ‡Œ LagĂ€ndring ökar jĂ€mstĂ€lldheten i Botswana

LagÀndringen innebÀr att rÀtten till Àgande stÀrkts för kvinnor med frÀmsta effekt för kvinnor i Àktenskap dÄ Àndringen ger kvinnorna lika rÀtt att Àga land som deras partner.

đŸ‡§đŸ‡Œ LagĂ€ndring ökar jĂ€mstĂ€lldheten i Botswana

I Botswana har nu steg tagits mot en ökad jÀmstÀlldhet, frÀmst inom jordbrukssektorn. Idag Àr hÀlften av Botswanas befolkning sysselsatta inom jordbruket och med landreformen har spelplanen nu Àndrats.

LagÀndringen har förÀndrat rÀtten till mark och ökat kvinnors möjligheter till sjÀlvförsörjning. LagÀndringen innebÀr att rÀtten till Àgande stÀrkts för kvinnor med frÀmsta effekt för kvinnor i Àktenskap dÄ Àndringen ger kvinnorna lika rÀtt att Àga land som deras partner.

Botswanas president har framfört pÄ Twitter att den genomförda förÀndringen i lagstiftningen Àven gynnar Ànkor och förÀldralösa med huvudansvar för hushÄllsekonomin. Enligt organisationen Landesa som arbetar för ökat Àgande av mark för kvinnor sÄ utgör kvinnor en majoritet av lantbrukarna i Afrika.

I Botswana Àr kvinnor den dominerande kraften inom odling och med Àndring av lagen har nu kvinnors frihet stÀrkts med möjlig effekt av ökad ekonomisk frihet samt oberoende inom Àktenskap.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

NÀr du blir medlem fÄr du full tillgÄng till alla vÄra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela vÀrlden.

​
Du har loggat in pÄ Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgÄng till Warp News
VÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Ditt konto Àr aktivt och du har full tillgÄng till allt innehÄll.
Ditt konto Àr uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.