Transporter

Vi flyttar! VÄr nya sida med faktabaserad optimism hittar du pÄ warpnews.se

🚝 Middag i Malmö och lunch i London med nattĂ„g dĂ€remellan

NattÄgen i Europa konkurrerades ut av lÄgprisflyget. Nu Àr de pÄ vÀg tillbaka.

🚝 Middag i Malmö och lunch i London med nattĂ„g dĂ€remellan

LÀmna Malmö station klockan 19:40 och anlÀnd till London  11:47. Eller kanske vill du vara i Amsterdam redan 09:28? Nya planer för nattÄg kan Àndra resandet till och frÄn stora stÀder i Europa.

Trafikverket har just lÀmnat sin delrapport om hur upphandling av nattÄg bör ske för att fÄ fart pÄ tjÀnsterna frÄn och till Sverige. Utredningen startade i somras, sÄ man har inte legat pÄ latsidan.

Trafikverket föreslÄr Köln som första jÀrnvÀgsknut i projektet. Det skulle skapa bra förbindelser med viktiga stÀder i Europa.

Intresset för nyheten Àr stor:
The Independent skriver om det - “New sleeper trains from Sweden will get passengers to London by morning”. Även GP tar upp det, för det ger ju inte bara möjligheter till södra Sverige - “FrĂ„n Göteborg till Paris pĂ„ 16 timmar med nattĂ„g”.

Vi misstÀnker att Facebookgruppen tÄgsemester (med 110 000 medlemmar!) har bidragit till att sÀtta fokus pÄ bristen pÄ nattÄg. Bra jobbat!

Trafikverket bedömer att det hela kan bli verklighet 2022 eller 2023. En av de viktigaste frÄgorna gÀller hur upphandlingen ska ske. Slutrapporten kommer den 30.e april.


Vill du fÄ en dos faktabaserad optimism i din mejlkorg en gÄng i veckan? Missa inte att prenumerera pÄ vÄrt nyhetsbrev.

Warp News drivs av den ideella stiftelsen Warp Institute med sÀte i Stockholm.

90 procent av svenskarna tror inte att vÀrlden kommer vara bÀttre om 15 Är. En anledning till det tror vi Àr övervikten av negativa nyheter i media.

Warp News balanserar det genom faktabaserade optimistiska nyheter.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

NÀr du blir medlem fÄr du full tillgÄng till alla vÄra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela vÀrlden.

​
Du har loggat in pÄ Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgÄng till Warp News
VÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Ditt konto Àr aktivt och du har full tillgÄng till allt innehÄll.
Ditt konto Àr uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.