Miljö

Vi flyttar! VÄr nya sida med faktabaserad optimism hittar du pÄ warpnews.se

🏭 Minskade luftföroreningar har rĂ€ddat livet pĂ„ hundratusentals mĂ€nniskor i Kina

Luftföroreningarna har minskat sedan 1990 i de flesta av Kinas 33 provinser.

🏭 Minskade luftföroreningar har rĂ€ddat livet pĂ„ hundratusentals mĂ€nniskor i Kina

Kina har stora problem med luftföroreningar, men det har ÀndÄ stadigt blivit bÀttre. Sedan 1990 har nÀmligen luftföroreningarna minskat över nÀstan hela Kina.

En studie finansierad av Bill and Melinda Gates Foundation visar att mÀngden partiklar i luften har minskat med nio procent sedan 1990. Fortfarande lever 81 procent av befolkningen i Kina i omrÄden med oacceptabelt dÄlig luft, men det kunde alltsÄ vara Ànnu vÀrre.

I kalla siffror innebÀr det hÀr att 60,6 procent fÀrre mÀnniskor dog av sjukdomar orsakade av luftföroreningar 2017 jÀmfört med 1990. Det betyder att hundratusentals liv har rÀddats.

Den största anledningen till minskningen Àr att fÀrre hushÄll nu eldar med ved och kol Àn de gjorde 1990. Detta Àr fortfarande en stor kÀlla till luftföroreningar i Kina. Men resultaten frÄn studien visar att arbetet med att fÄ ner dessa utslÀpp fungerar och att det gÄr att fÄr ner utslÀppen Ànnu mer genom att intensifiera det arbetet.

LÀs hela studien hÀr.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

NÀr du blir medlem fÄr du full tillgÄng till alla vÄra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela vÀrlden.

​
Du har loggat in pÄ Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgÄng till Warp News
VÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Ditt konto Àr aktivt och du har full tillgÄng till allt innehÄll.
Ditt konto Àr uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.