Solenergi

Vi flyttar! Vår nya sida med faktabaserad optimism hittar du på warpnews.se

🌞 Nästan 3/4 av all ny energi är förnybar

Under 2019 växte utvecklingen av förnybar energi med 7,6 procent. Solenergi i Asien står för den största ökningen.

🌞 Nästan 3/4 av all ny energi är förnybar

Det är lätt att få för sig att det ”inte händer något”, att ”ingen gör något”. Visst skulle vi kunna fasa ut fossilbaserad energi betydligt snabbare, men faktum är att det händer en hel del på den förnybara energimarknaden.

International Renewable Energy Agency (IRENA) har nyligen sammanställt siffror från 2019. Hela 72 procent av all energiutbyggnad under året kom från förnybara källor.

Medan vattenkraft fortsatt är det största förnybara energislaget i världen (47 procent), har utvecklingen stagnerat. Det är nämligen sol och vind som står för hela 90 procent av den förnybara energikapacitet som skapades under året som gick.

Det är Asien som står för den största ökningen. Totalt finns där 44 procent av världens förnybara energiproduktion. Det är nästan lika mycket som hela Europa, Nordamerika och Sydamerika tillsammans. Framförallt är det utbyggnad av solenergi i Indien, Kina, Sydkorea, Japan och Vietnam som skapar den stora ökningen.

Här kan du ladda ner hela rapporten Renewable Capacity Statistics 2020.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

När du blir medlem får du full tillgång till alla våra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela världen.

Du har loggat in på Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgång till Warp News
Välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Ditt konto är aktivt och du har full tillgång till allt innehåll.
Ditt konto är uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.