Corona

Vi flyttar! Vår nya sida med faktabaserad optimism hittar du på warpnews.se

🔬 Nu går det att coronatesta patienter på fem minuter

Analyssystemet Id Now har godkänts av FDA och kan nu användas för att genomföra snabba tester direkt på sjukhusen.

🔬 Nu går det att coronatesta patienter på fem minuter

Id Now är namnet på ett analysinstrument som på fem minuter kan visa att en patient har coronaviruset. Om patienten är frisk tar det 13 minuter innan instrumentet kan ge säkert besked. Det ska jämföras med de timmar som det normalt tar för att få ett provsvar för corona.

En annan fördel med Id Now är att instrumentet är mindre än de flesta system som används idag. Det är inte större än en brödrost, vilket gör att det kan installeras i stort sett var som helst. Istället för att skicka iväg prover för tester kan akutmottagningar, vårdcentraler, apotek med flera göra testet direkt på plats.

Testmetoden som Id Now använder bygger på att identifiera en liten bit av virusets genom och sedan förstora den biten tills det finns tillräckligt mycket för en säker identifiering.

Tillverkaren Abbott har nu fått ett snabbgodkännande från FDA att använda coronatester med Id Now. Abbott räknar mer att kunna leverera 50 000 tester per dag. Till att börja med går alla Id Now för corona till den amerikanska sjukvården, men förhoppningsvis kan Abbott snart börja leverera till andra länder också.

Vill du få en dos faktabaserad optimism i din mejlkorg en gång i veckan? Missa inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Warp News drivs av den ideella stiftelsen Warp Institute med säte i Stockholm.

90 procent av svenskarna tror inte att världen kommer vara bättre om 15 år. En anledning till det tror vi är övervikten av negativa nyheter i media.

Warp News balanserar det genom faktabaserade optimistiska nyheter.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

När du blir medlem får du full tillgång till alla våra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela världen.

Du har loggat in på Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgång till Warp News
Välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Ditt konto är aktivt och du har full tillgång till allt innehåll.
Ditt konto är uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.