Energi

Vi flyttar! VÄr nya sida med faktabaserad optimism hittar du pÄ warpnews.se

🇾🇩 Oljenation satsar pĂ„ förnyelsebar energi och vĂ€tgas

Saudiarabien planerar att bygga en ny stad, Neom, som ska baseras pÄ bland annat förnybar energi, teknik och modern arkitektur.

🇾🇩 Oljenation satsar pĂ„ förnyelsebar energi och vĂ€tgas

Fler lÀnder ökar sina satsningar pÄ förnyelsebar energi och vÀtgas. Ett av dessa Àr Saudiarabien, ett land prÀglat av intÀkter frÄn fossil energi, som nu genomför en satsning om fem miljarder dollar pÄ förnyelsebar energi samt grön vÀtgasproduktion.

Vid grÀnsen till Egypten och Jordanien ska staden Neom, som beskrivits som en framtida futuristisk megastad, byggas. HÀr planeras det nu en anlÀggning om fyra gigawatt i syfte att producera vÀtgas frÄn vind och solenergi. Planerna för Neom har varit att vara ett centrum för förnyelsebar energi och vÀtgas och bland annat planeras det för produktion av 650 ton grön vÀtgas om dagen. Det hÀr Àr tillrÀckligt för att driva 20000 bussar pÄ vÀtgas.

Bygget genomförs i samarbete mellan den Saudiska staten, ett inhemskt bolag samt ett amerikanskt gasföretag. Produktionen planeras vara igÄng under 2025.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

NÀr du blir medlem fÄr du full tillgÄng till alla vÄra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela vÀrlden.

​
Du har loggat in pÄ Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgÄng till Warp News
VÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Ditt konto Àr aktivt och du har full tillgÄng till allt innehÄll.
Ditt konto Àr uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.