Health Tech

Vi flyttar! Vår nya sida med faktabaserad optimism hittar du på warpnews.se

⌚ Här är de senaste prylarna som hjälper dig leva ett friskare liv

Nya prylar upptäcker sömnapné, minskar besvären vid skelning och hjälper dyslektiker.

⌚ Här är de senaste prylarna som hjälper dig leva ett friskare liv

Den stora elektronikmässan CES i Las Vegas är nu över och Digital Trends har gjort en lista över de intressantaste hälsoprylarna som presenterades.

Här finns till exempel Withings Scan Watch. Den har en inbyggd sensor som mäter syrehalten i blodet. Det gör att klockan kan upptäcka om användaren lider av sömnapné och behöver söka vård. Dessutom mäter klockan hjärtrytmen dygnet runt, fungerar som ett aktivitetsarmband och visar förstås också tiden.

Curesight från Novasight är en annan väldigt intressant pryl och den ska hjälpa barn som har problem med skelning. Skelning kan i värsta fall leda till förlorad syn. En vanlig behandling är att sätta en svart lapp över ögat, vilket många barn förståeligt nog inte är så roade av.

Curesight är ett par specialglasögon och en surfplatta som barnen istället kan använda när de tittar på program från exempelvis Netflix och Disney. Glasögonen gör en digital bild oskarp endast på det specifika ställe där patientens dominerande öga tittar. Det andra ögat tvingas då fokusera på rätt ställe för att hjälpa till. Kliniska studier visar en markant förbättring av synskärpan bland barn som använder Curesight och produkten är godkänd av amerikanska hälsomyndigheten FDA.

Curesight kan hjälpa barn som har problem med skelning.

Lexilifes lampa Lexilight är ett, möjligen lite spekulativt, hjälpmedel för de som är dyslektiker. Vi vet inte exakt vad som orsakar dyslexi, men Lexilight bygger på resultat från franska forskare. De menar dyslektiker har två dominerande ögon istället för ett som alla andra.

Det gör att dyslektiker får in två lite olika bilder av varje bokstav till hjärnan. Lexilight skickar ut ett pulserande ljus som gör att hjärnan bara får in en bild. Lampan går just nu igenom processen för att få ett FDA-godkännande.

Lexilight kan hjälpa dyslektiker.

Vill du få en dos faktabaserad optimism i din mejlkorg en gång i veckan? Missa inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Warp News drivs av den ideella stiftelsen Warp Institute med säte i Stockholm.

90 procent av svenskarna tror inte att världen kommer vara bättre om 15 år. En anledning till det tror vi är övervikten av negativa nyheter i media.

Warp News balanserar det genom faktabaserade optimistiska nyheter.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

När du blir medlem får du full tillgång till alla våra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela världen.

Du har loggat in på Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgång till Warp News
Välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Ditt konto är aktivt och du har full tillgång till allt innehåll.
Ditt konto är uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.