Green Tech

Vi flyttar! VÄr nya sida med faktabaserad optimism hittar du pÄ warpnews.se

🌍 Samling för ett planetpositivt nĂ€ringsliv

Efter att mycket fokus i klimatfrÄgan riktats mot medborgarnas beteendemönster och behovet av lÄngsiktiga politiska visioner, börjar allt mer kretsa kring kapitalet och nÀringslivets roll i omstÀllningen.

🌍 Samling för ett planetpositivt nĂ€ringsliv

PÄ Gather-konferensen 2019 var det framförallt ett anförande som satte agendan pÄ ett unikt sÀtt; som pÄ en och samma gÄng gav energi och tydliga uppmaningar till handling. Det var Fredrik Wikholms föredrag som kÀndes extra angelÀget.

Fredrik kommer frÄn modebranschen, dÀr han under mÄnga Är jobbade som kreativ chef för bolaget Uniforms for the dedicated. I dag driver han Planethon, en affÀrsutvecklingsbyrÄ som samarbetar med Stockholm Resilience Center för att pÄ ett forskningsbaserat sÀtt bidra till att skapa planetpositiv omstÀllning i större organisationer.

Jag bjöd in Fredrik Wikholm till podcasten Heja Framtiden, dÀr vi diskuterade vilka möjligheter som vilar hos de allra största bolagen i samhÀllet, och hur vi med ett nytt sprÄk och hÄllbara ekonomiska mÀtverktyg kan accelerera den positiva utveckling som sker pÄ mÄnga hÄll i samhÀllet.

Vi har redan skrivit pÄ Warp News om den amerikanske kapitalförvaltaren Blackrocks nya stÀllningstagande för hÄllbarhet och klimatarbete. H&M:s nya vd Helena Helmersson kommer frÄn rollen som hÄllbarhetschef och vÀntas sÀtta en ny riktning för klÀdkedjan. Liknande exempel ser vi varje dag.

Planethon anordnar nu Àven en sammankomst för att tanka inspiration och insikter frÄn de skarpaste hjÀrnorna. Vid Planethon Meet-Up den 4 mars pÄ EkskÀret Klustret i Stockholm (eller via lÀnk) ska de största frÄgorna och lösningarna diskuteras av den som kÀnner sig manad att delta. Förhoppningsvis kan initiativet leda till ett konstruktivt samskapande i dess vackraste form.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

NÀr du blir medlem fÄr du full tillgÄng till alla vÄra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela vÀrlden.

​
Du har loggat in pÄ Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgÄng till Warp News
VÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Ditt konto Àr aktivt och du har full tillgÄng till allt innehÄll.
Ditt konto Àr uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.