3d-skrivare

Vi flyttar! Vår nya sida med faktabaserad optimism hittar du på warpnews.se

🚴‍♂️ Skydda skallen med en 3D-printad cykelhjälm

Det brittiska bolaget Hexr har tagit fram en cykelhjälm som 3D-printas helt efter dina unika huvudmått - dessutom i ett förnybart material.

🚴‍♂️ Skydda skallen med en 3D-printad cykelhjälm

Additiv tillverkning (AM) börjar så smått leta sig utanför sektorerna som hittills sett behov av unika reservdelar eller proteser. Vi kommer få se en uppsjö av 3D-printade verktyg och prylar under de kommande åren.

Det brittiska bolaget Hexr grundades av Jamie Cook, som i sin forskning på Oxford University insåg att det fanns bättre sätt att utforma cykelhjälmar på.

Efter många års utvecklingsarbete har Hexr nu lyckats ta fram en hjälm som produceras unikt för varje kund med hjälp av 3D-skrivare. Men först måste skallens unika form analyseras. Då skickas en hätta hem i brevlådan, och genom en egen app scannas ditt ömtåliga huvud så att en perfekt bild kan skickas till produktionen i England.

Den unika strukturen påminner om en vaxkaka, och ska enligt Cook säkerställa optimal absorbering av energi. Det rutnätsvackra innerhöljet printas i ett material som heter Polyamid 11, vilket är förnybart och skapas av ricinolja. Inga stora lager behövs eftersom hjälmarna enbart produceras vid beställning.

Läs mer om processen på Hexr.com och den svenska nyhetssajten 3dp.se.

PS. I min nya bok Vad händer nu med framtiden? 20 visioner om Sverige efter corona pratar Carin Ism om de spännande möjligheterna med Solarpunk-rörelsen, och självförsörjande ekobyar som använder sig av solenergi och 3D-skrivare för att producera det man behöver.          

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

När du blir medlem får du full tillgång till alla våra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela världen.

Du har loggat in på Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgång till Warp News
Välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Ditt konto är aktivt och du har full tillgång till allt innehåll.
Ditt konto är uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.