Food Tech

Vi flyttar! Vår nya sida med faktabaserad optimism hittar du på warpnews.se

🥚 Stinkande etiketter ska få oss att slänga mindre mat

Etiketter som luktar när man skrapar dem ska lära alla hur ett visst livsmedel luktar när det blivit dåligt så att vi litar mer på vår lukt än på bäst-före-datum.

🥚 Stinkande etiketter ska få oss att slänga mindre mat

En tredjedel av all mat som produceras går till spillo. Det försvinner ätbar mat hela vägen från produktionen över distributionen till våra egna kök. Just att få oss som konsumenter att minska matsvinnet är målet för Too Good To Go.

Det är i grunden en tjänst för att ge konsumenter en chans att köpa överskottsmat från affärer. Men nu har företaget även tagit fram en ”luktis” (än så länge bara tillgänglig i Storbritannien) som ska hjälpa oss minska svinnet.

Luktisen är en etikett som sprider en doft när man skrapar på den och det är just den doft som visar att det här livsmedlet inte längre är säkert att äta. Till att börja med finns det etiketter för ägg, apelsinjuice, öl och havregryn.

Idén är att lära oss att lita mer på vår lukt och inte slaviskt följa bäst-före-datum. Etiketterna ska dels påminna oss om att använda vårt luktsinne för att bedöma ätbarheten, dels lära dem som inte vet hur ett livsmedel luktar när det blivit dåligt.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

När du blir medlem får du full tillgång till alla våra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela världen.

Du har loggat in på Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgång till Warp News
Välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Ditt konto är aktivt och du har full tillgång till allt innehåll.
Ditt konto är uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.