Health Tech

Vi flyttar! VÄr nya sida med faktabaserad optimism hittar du pÄ warpnews.se

đŸ€• Syntetisk hud förmedlar beröring och ger ett ökat stöd vid rehabilitering

Genom att stimulera huden och samtidigt studera upplevelsen kan vi lÀra oss fler samband mellan vÄrt största organ och hjÀrnans signaler samt hur vi kan simulera dessa för att rehabilitera skador.

đŸ€• Syntetisk hud förmedlar beröring och ger ett ökat stöd vid rehabilitering

Huden Àr ett av vÄra absolut viktigaste organ. Inte nog med att den skyddar oss mot virus, bakterier och strÄlning. Den hjÀlper oss Àven att hÄlla kroppstemperaturen genom vÀrmereglering och vÀtskebalans samt att den innehÄller nervceller som bidrar till vÄr kÀnsel.

KÀnseln utgör vÄr förmÄga att kÀnna smÀrta, temperatur, tryck eller för att kÀnna igen föremÄl. Hudkontakt Àr ocksÄ viktig för oss som ett sÀtt att förhÄlla oss till andra, sÄvÀl mÀnniskor som djur, som kroppsdelarnas position och upplevelsen av kroppen och rörelseförmÄgan.

Genom att stimulera huden och samtidigt studera upplevelsen kan vi lÀra oss fler samband mellan vÄrt största organ och hjÀrnans signaler samt hur vi kan simulera dessa för att rehabilitera skador. Inte minst strokepatienter kan ha nytta av en syntetisk hud som kan hjÀlpa i trÀningen att fÄ tillbaka kÀnseln. I förlÀngningen kan lÀrdomen bidra till att skapa förnimmelser av kÀnsel hos amputerade som har protes.

Det finns nog massor av fler applikationer för denna teknologi. Vad tÀnker ni nÀr ni lÀser om detta?

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

NÀr du blir medlem fÄr du full tillgÄng till alla vÄra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela vÀrlden.

​
Du har loggat in pÄ Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgÄng till Warp News
VÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Ditt konto Àr aktivt och du har full tillgÄng till allt innehÄll.
Ditt konto Àr uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.