COVID-19

Vi flyttar! VÄr nya sida med faktabaserad optimism hittar du pÄ warpnews.se

🩠 Tre vaccin mot COVID-19 redo för sista teststeget

Modernas COVID-19-vaccin gÄr in i en fas-3-studie i juli och följs av kandidater frÄn AstraZeneca och Johnson & Johnson.

🩠 Tre vaccin mot COVID-19 redo för sista teststeget

NÀr pandemin fortsÀtter att sprida sig över hela vÀrlden tÀvlar företag och akademiska laboratorier för att utveckla ett vaccin som skulle hjÀlpa samhÀllen att ÄtergÄ till det normala. Utvecklingen av dessa vaccin gÄr i en takt som saknar historiskt motstycke.

USA:s federala regering planerar att finansiera och genomföra studier av inte mindre Àn tre experimentella vacciner mot coronavirus med början i sommar, enligt en av USA:s ledande vaccinforskare, skriver The Wall Street Journal .

– Dessa sĂ„ kallade fas III-studier förvĂ€ntas involvera tiotusentals personer pĂ„ dussintals platser runt om i USA, sĂ€ger John Mascola, chef för vaccinforskningscentret vid National Institute of Allergy and Infectious Diseases, till WSJ .

Tre företag har vacciner redo för fas 3-studier. Vaccinet frÄn Moderna gÄr in i det sista teststeget i juli följt av kandidater frÄn AstraZeneca och Johnson & Johnson.

Studierna avser att bedöma ett vaccins sÀkerhet och effektivitet samt markerar det sista steget i medicinska studier innan behandlingen kan bli godkÀnd och lanseras pÄ marknaden.

Det finns flera faser av kliniska prövningar som krÀvs innan ett lÀkemedel eller ett vaccin blir godkÀnt. Fas 0 studerar hur mÀnniskokroppen bearbetar ett lÀkemedel. Fas I identifierar farliga biverkningar och andra sÀkerhetsproblem och fas II-studier mÀter om lÀkemedlet faktiskt behandlar det tillstÄnd det ska.

Slutligen finns det fas III vilket Àr storskaliga test som jÀmför lÀkemedlet eller vaccinet mot placebo. MÄnga lÀkemedel nÄr inte nÄgonsin denna fas av processen, sÄ det faktum att tre COVID-19-vaccin nÄtt Ànda hit Àr lovande.


Vill du fÄ en dos faktabaserad optimism i din mejlkorg en gÄng i veckan? Missa inte att prenumerera pÄ vÄrt nyhetsbrev.

Warp News drivs av den ideella stiftelsen Warp Institute med sÀte i Stockholm.

90 procent av svenskarna tror inte att vÀrlden kommer vara bÀttre om 15 Är. En anledning till det tror vi Àr övervikten av negativa nyheter i media.

Warp News balanserar det genom faktabaserade optimistiska nyheter.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

NÀr du blir medlem fÄr du full tillgÄng till alla vÄra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela vÀrlden.

​
Du har loggat in pÄ Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgÄng till Warp News
VÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Ditt konto Àr aktivt och du har full tillgÄng till allt innehÄll.
Ditt konto Àr uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.