HĂ€lsa

Vi flyttar! VÄr nya sida med faktabaserad optimism hittar du pÄ warpnews.se

🩠 Trio med Gates i spetsen lovar 1,2 miljarder för att knĂ€cka COVID-19

Bill & Melinda Gates Foundation, Mastercard och Wellcome, en brittisk vÀlgörenhetsorganisation som frÀmjar forskning, gÄr ihop för att knÀcka COVID-19.

🩠 Trio med Gates i spetsen lovar 1,2 miljarder för att knĂ€cka COVID-19

Tillsammans bidrar trion med motsvarande 1,2 miljarder kronor för att stimulera snabbare utveckling av och större tillgÄng till behandlingar av COVID-19, den andningssjukdom som orsakas av Coronavirusstammen.

– VĂ€rlden Ă€r inte ett sĂ€rskilt bra rustad nĂ€r det gĂ€ller antivirala medel, sĂ€ger Mark Suzman, VD pĂ„ Gates Foundation till Fortune.

– Det görs enormt mycket arbete idag för att omedelbart hantera krisen, medan detta initiativ handlar om behandlingar pĂ„ lĂ€ngre sikt.

I partnerskapet kommer de tre organisationerna att skapa en ”COVID-19 Therapeutics Accelerator” och lovar upp till motsvarande 1,2 miljarder kronor i sĂ„ kallad sĂ„ddfinansiering för företaget. MĂ„let Ă€r att inte bara gĂ„ vidare för att ta fram fler antivirala medel och immunoterapier som kan behandla COVID-19, utan att se till att utsatta befolkningsgrupper kan fĂ„ tillgĂ„ng till sĂ„dana terapier nĂ€r de vĂ€l har skapats.

Mastercards vice ordförande Mike Froman konstaterar att hans företag har ett enkelt incitament för att hjÀlpa till att hantera patogenen.

– Coronavirus Ă€r en viktig frĂ„ga om folkhĂ€lsa, men det Ă€r ocksĂ„ en frĂ„ga om ekonomisk tillvĂ€xt och ekonomisk vitalitet, sĂ€ger han till Fortune.

– Som ett globalt företag ligger det i vĂ„rt intresse att vi kommer tillbaka pĂ„ rĂ€tt spĂ„r med vĂ„ra ekonomier. Vi trivs nĂ€r ekonomier trivs runt om i vĂ€rlden.

Mastercard lovar upp till motsvarande 250 miljoner kronor medan Gates Foundation och Wellcome lovar upp till 500 miljoner kronor vardera. Utöver det tillkÀnnagav Gates Foundation ett löfte pÄ upp till en miljard kronor för att bekÀmpa Coronavirusutbrottet.


❓ Vill du fĂ„ en dos faktabaserad optimism i din mejlkorg en gĂ„ng i veckan? Missa inte att prenumerera pĂ„ vĂ„rt nyhetsbrev.

Warp News drivs av den ideella stiftelsen Warp Institute med sÀte i Stockholm.

90 procent av svenskarna tror inte att vÀrlden kommer vara bÀttre om 15 Är. En anledning till det tror vi Àr övervikten av negativa nyheter i media.

Warp News balanserar det genom faktabaserade optimistiska nyheter.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

NÀr du blir medlem fÄr du full tillgÄng till alla vÄra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela vÀrlden.

​
Du har loggat in pÄ Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgÄng till Warp News
VÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Ditt konto Àr aktivt och du har full tillgÄng till allt innehÄll.
Ditt konto Àr uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.