Gaming

Vi flyttar! VÄr nya sida med faktabaserad optimism hittar du pÄ warpnews.se

đŸ•č TV-spel bidrar till barns lĂ€skunnighet, kreativitet och mentala hĂ€lsa

Ny undersökning visar att TV-spel har positiv pÄverkan för barn, bland annat för deras lÀs- och skrivförmÄga.

đŸ•č TV-spel bidrar till barns lĂ€skunnighet, kreativitet och mentala hĂ€lsa

TV-spel har beskyllts för mÄnga negativa saker genom Ären, men inget av det har gÄtt att belÀgga i forskning. Det som dÀremot har stÄtt klart Àr att de kan bidra positivt till mÄnga saker. Nu finns nya forskningsrön som visar att de bidrar tydligt pÄ flera omrÄden som Àr viktiga för barns utveckling.

Resultaten kommer frÄn en undersökning utförd av brittiska National Literacy Trust och hade som syfte att kartlÀgga hur TV-spel pÄverkar barns lÀs- och skrivkunnighet. Förutom att hitta belÀgg för detta kunde undersökningen Àven visa att TV-spel förbÀttrar barns kommunikationsförmÄga i allmÀnhet, stÀrker empatiförmÄgan och Àr positivt för barns mentala hÀlsa. Undersökningen visade att pojkar hade större nytta av att spela TV-spel Àn flickor, och att ovana lÀsare fick en starkare effekt Àn vana lÀsare.

– Vi vet att TV-spel Ă€r en naturlig del av barn och ungas liv. DĂ€rför Ă€r det spĂ€nnande att se de positiva effekter som TV-spel kan ha för unga genom att öka deras intresse för lĂ€sande, stimulera kreativitet genom skrivande, öka kommunikation med vĂ€nner och familj samt stötta empati och vĂ€lmĂ„ende, sĂ€ger Jonathan Douglas, VD för National Literacy Trust, till brittiska Daily Mail.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

NÀr du blir medlem fÄr du full tillgÄng till alla vÄra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela vÀrlden.

​
Du har loggat in pÄ Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgÄng till Warp News
VÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Ditt konto Àr aktivt och du har full tillgÄng till allt innehÄll.
Ditt konto Àr uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.