Corona

Vi flyttar! VÄr nya sida med faktabaserad optimism hittar du pÄ warpnews.se

🩠 Utandningstest för corona som ger resultat pĂ„ en minut

Du blÄser i en handhÄllen enhet och inom en minut fÄr du svar om du har coronaviruset eller inte.

🩠 Utandningstest för corona som ger resultat pĂ„ en minut

Det nya utandningstestet görs med en handhÄllen enhet. Enheten innehÄller en krets med tÀtt packade sensorer för att fÄnga smÄ partiklar frÄn andetaget, inklusive eventuella virus.

Kretsen lÀses sen igenom via THz-spektroskopi vilket tar cirka 20 sekunder. Forskarna letar efter förÀndringar i resonans i THz-spektralomrÄdet orsakat av coronaviruset. Inom en minut kan de svar pÄ om nÄgon bÀr viruset, Àven om de Àr helt symtomfria.

Testet kan ha en stor effekt pÄ platser dÀr du behöver testa mÄnga mÀnniskor snabbt, som flygplatser.

– Vi frĂ„gade oss sjĂ€lva, eftersom detta virus Ă€r precis som en nanopartikel eller en kvantprick med en diameter mellan 100 nanometer och 140 nanometer nĂ€r det gĂ€ller dess storlek och elektriska egenskaper, kan vi upptĂ€cka det med metoder frĂ„n fysik, fotonik och elektriska vĂ€rldar teknik, sĂ€ger professor Gabby Sarusi vid Ben-Gurion University i Israel till Australian Jewish News.

– Vi upptĂ€ckte att svaret Ă€r ja, detta virus resonerar i THz-frekvensen, och spektroskopi i dessa frekvenser avslöjar det direkt.

NÀsta steg Àr att avsluta valideringsprocessen och sedan fÄ godkÀnnande av livsmedels- och lÀkemedelsadministrationen, för vilket det finns ett snabbspÄr för nÀr det gÀller COVID-19. Det hÀr innebÀr att testen kan finnas tillgÀngligt sÄ snart som i september.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

NÀr du blir medlem fÄr du full tillgÄng till alla vÄra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela vÀrlden.

​
Du har loggat in pÄ Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgÄng till Warp News
VÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Ditt konto Àr aktivt och du har full tillgÄng till allt innehÄll.
Ditt konto Àr uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.