Miljö

Vi flyttar! VÄr nya sida med faktabaserad optimism hittar du pÄ warpnews.se

🩏 Utrotningshotad noshörning ökar i antal

Antalet afrikanska svarta noshörningar har de senaste Ären ökat med 16 procent, tack vare aktiva insatser mot tjuvjÀgare och omflyttning av noshörningar för att maximera chanserna för tillvÀxt.

🩏 Utrotningshotad noshörning ökar i antal

Det Àr International Union for Conservation of Nature, IUCN, som rapporterar om framgÄngen. IUCN hÄller koll pÄ utrotningshotade arter runt om i vÀrlden.

Trots ökningen stannar svart noshörning i kategorin Akut hotad, men för en slÀkting till den svarta noshörningen, South-western Black Rhino, nedgraderas frÄn SÄrbar till NÀra hotad, efter flera generationers stadig tillvÀxt i antal.

Tjuvjakt av alla sorters noshörningar i Afrika Àr fortfarande ett stort problem, men har minskat med cirka 35 procent de senaste Ären.

Ett stort antal arter Àr fortfarande utrotningshotade runt om i vÀrlden, men vi ser ocksÄ fler och fler framgÄngar i att vÀnda utvecklingen. Vi skrev nyligen om att blÄvalen gör comeback.


Vill du fÄ en dos faktabaserad optimism i din mejlkorg en gÄng i veckan? Missa inte att prenumerera pÄ vÄrt nyhetsbrev.

Warp News drivs av den ideella stiftelsen Warp Institute med sÀte i Stockholm.

90 procent av svenskarna tror inte att vÀrlden kommer vara bÀttre om 15 Är. En anledning till det tror vi Àr övervikten av negativa nyheter i media.

Warp News balanserar det genom faktabaserade optimistiska nyheter.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

NÀr du blir medlem fÄr du full tillgÄng till alla vÄra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela vÀrlden.

​
Du har loggat in pÄ Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgÄng till Warp News
VÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Ditt konto Àr aktivt och du har full tillgÄng till allt innehÄll.
Ditt konto Àr uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.