Mat

Vi flyttar! VÄr nya sida med faktabaserad optimism hittar du pÄ warpnews.se

🏱 VĂ€xthus pĂ„ tak kan föda tvĂ„ procent av Montreals befolkning

Lufa Farms har byggt ett 15 000 kvadratmeter stort vÀxthus pÄ taket av företagets distributionscenter.

🏱 VĂ€xthus pĂ„ tak kan föda tvĂ„ procent av Montreals befolkning

Genom att kombinera hydroponisk odling, dÀr det inte behövs nÄgon jord, med ett vÀxthus byggt pÄ existerande tak vill kanadensiska Lufa Farms massproducera riktigt nÀrodlad mat. Det senaste av företagets takvÀxthus Àr pÄ hela 15 000 kvadratmeter. Tillsammans med företagets tidigare tre vÀxthus ska det kunna förse tvÄ procent av Montreals befolkning med över 100 olika typer av grönsaker och frukter.

En av fördelarna med att bygga vÀxthus pÄ ett tak Àr att det gÄr att dra nytta av spillvÀrmen frÄn resten av huset. PÄ sÄ sÀtt gÄr det att odla Àven pÄ vintern i nordliga klimat utan att det blir alldeles för dyrt och miljöovÀnligt.

Lufa Farms vÀxthus anvÀnder ocksÄ regnvatten till stor del för bevattningen. PÄ sÄ sÀtt minskar behovet av kranvatten med 90 procent enligt företaget. Sedan Àr det förstÄs en stor fördel att vÀxthusen kan ligga sÄ centralt sÄ att transportstrÀckan till kunderna handlar om nÄgon kilometer istÀllet för tiotals eller hundratals mil.

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

NÀr du blir medlem fÄr du full tillgÄng till alla vÄra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela vÀrlden.

​
Du har loggat in pÄ Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgÄng till Warp News
VÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Ditt konto Àr aktivt och du har full tillgÄng till allt innehÄll.
Ditt konto Àr uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.