Infrastruktur

Vi flyttar! VÄr nya sida med faktabaserad optimism hittar du pÄ warpnews.se

🎱 TĂ€rningen Ă€r kastad - Walmart testar direktleveranser med drönare

Pandemin ökar intresset för direktleveranser av inköp till hemmet. Walmart Àr med och formar framtidens detaljistroll.

🎱  TĂ€rningen Ă€r kastad - Walmart testar direktleveranser med drönare

Snart kan hushÄll i Fayetteville, North Carolina, bestÀlla varor frÄn Walmart och fÄ direktleverans till hemmet. Det kommer lÀgligt, med tanke pÄ behov av att hÄlla avstÄnd.

Walmart USA's största detaljistkedja - nej förresten, Walmart Àr vÀrldens största kedja - sÄ det de gör följs mycket noga av andra.

Man gör det i samarbete med Zipline, en veteran i sammanhanget. Zipline har erfarenhet av sextio tusen levereanser, varav mĂ„nga i otillgĂ€ngliga omrĂ„den i Rwanda och Ghana. DĂ€r har det gĂ€llt livsviktiga leveranser av ex.vis blod för transfusioner. Även drönaroperatören Flytrex finns med i bilden - Walmart vill inte binda upp sig till en lösning.

Hinner Walmart bygga sin leveranstjÀnst i tid? Det Àr mÄnga som redan kÀnt sig kallade:

Amazon var tidiga med sitt Prime Air, givetvis. MÄnga höjde pÄ ögonbrynen nÀr de presenterade nyheten. Nu erbjuder man leveranser inom trettio (!) minuter pÄ vissa platser i USA.

Google's Alphabet Wing har ocksÄ bestÀmt sig för att ta en tÀtplats. Man har börjat med USA (Virginia), Finland och Australien som testmarknader. Pandemin har visat pÄ ett stort intresse pÄ att handla allt frÄn barnmat till pasta för familjer som tvingats vara hemma. Kanske inköpsvanorna Àr förÀndrade för alltid?

Amazons tjÀnst Prime Air - trettio minuter bort?

Är det sĂ„hĂ€r det kĂ€ndes för vĂ„ra mor- och farförĂ€ldrar nĂ€r matbutiker gjordes om till snabbköp, pĂ„ 1950-talet? Vi gissar att den hĂ€r förĂ€ndringen fĂ„r Ă€nnu större inverkan pĂ„ infrastrukturen. Den fĂ„r dessutom draghjĂ€lp - helt oplanerat - av en pandemi.

Alea jacta est. TÀrningen Àr kastad - nu gÄr det inte att vÀnda tillbaka.

LĂ„t framtiden komma fortare!

💙 STÖTTA WARP NEWS – BLI MEDLEM IDAG

NÀr du blir medlem fÄr du full tillgÄng till alla vÄra artiklar och stöttar Warp News arbete med att sprida faktabaserad optimism över hela vÀrlden.

​
Du har loggat in pÄ Warp News
Bra! Gör klart resten av processen för full tillgÄng till Warp News
VÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Ditt konto Àr aktivt och du har full tillgÄng till allt innehÄll.
Ditt konto Àr uppdaterat.
Uppdateringen misslyckades.